Tanarul in cautarea Libertatii (tema generala a Intalnirii Tinerilor Ortodocsi de la Iasi 2017)

Deschiderea oficiala a Intalnirii Internationale a Tinerilor Ortodocsi - ITO 2017"In Biserica nu exista batrani, ci numai tineri de toate varstele." (Parintele Patriarh Daniel - Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane)

In aceasta seara, 1 septembrie 2017, a avut loc in Gradina Palas din Iasi festivitatea de deschidere a Intalnirii Internationale a Tinerilor Ortodocsi (ITO).

Manifestarea a debutat cu o slujba de Te Deum, dupa care a fost intonat imnul national si au fost prezentate delegatiile participante.

Fiecare dintre delegatii a fost reprezentata de trei tineri imbracati in costume populare, care au tinut in maini steagul ITO, steagul tarii din care vin si steagul eparhiei.

Intalnirea Internationala a Tinerilor Ortodocsi 1-4 septembrie 2017 din Iasi.

Extrase din inregistrarea video de mai sus:

"Copii si tinerii sunt daruri ale lui Dumnezeu pentru familie, pentru biserica si pentru societate, insa orice dar trebuie cultivat... Dumnezeu ne ofera daruri si omul trebuie sa le cultive, sa le duca la rodire la infrumusetare, pentru ca si libertatea lui sa se intareasca prin conlucrarea cu Dumnezeu." (Preafericitul Parinte Patriarh Daniel - Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane)

"Dupa ce am cautat libertatea in multe etape ale vietii, intrebarea esentiala a vietii fiecarui om pe pamant, tanar sau mai putin tanar, este aceasta:
Ce am facut cu libertatea pe care am aflat-o? Daca aceasta libertate m-a ajutat sa iubesc mai mult pe Dumnezeu si pe oameni, atunci am aflat adevarata libertate. Daca libertatea pe care am aflat-o m-a instrainat si mai mult de Dumnezeu, de oameni si de mine insumi, atunci inseamna ca nu sunt liber cu adevarat [de pacate, de patimi]." (Preafericitul Parinte Patriarh Daniel - Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane)


Intalnirea Internationala a Tinerilor Ortodocsi de la Iasi la final - 4 septembrie 2017

La Iasi a avut loc astazi, 4 septembrie 2017, festivitatea de incheiere a celei de-a patra editii a Intalnirii Internationale a Tinerilor Ortodocsi (ITO).

In prezenta miilor de tineri participanti, organizatorii [ 7000 ] au tinut sa multumeasca tuturor celor implicati in derularea evenimentului, institutiilor partenere, dar si voluntarilor care au depus un efort deosebit pe parcursul a cateva luni de zile.


Intalnirea Internationala a Tinerilor Ortodocsi (ITO)  din septembrie 2018 o sa fie la Sibiu.